Reflexzone therapie.

In voeten, handen en oren liggen reflexzones die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Bij reflexzone therapie bereik je door druktechnieken het hele lichaam.  Het is een therapie die het zelfgenezend vermogen prikkelt. Lichaam en geest worden gestimuleerd om weer in balans te komen. Ze worden met elkaar in contact gebracht. Op deze wijze ondersteunt en bevordert de therapeut diens natuurlijke processen. Reflexzone therapie is een therapie die de reguliere zorg goed kan ondersteunen.

Het bewerken van de reflexzones:        

- verbetert de doorbloeding

- stimuleert de werking van de lymfe en verhoogt de weerstand

- verbetert zenuw- en hormoonfuncties

- bevordert afvoer van afvalstoffen

- heft energieblokkades op.

Niet alleen bij klachten wordt deze therapie ingezet, maar ook om in balans te blijven en bewust te worden van het eigen lichaam. De behandeling heeft een sterk ontspannende uitwerking, waardoor u zowel geestelijk als lichamelijk tot rust komt.

In mijn praktijk benader ik de voetreflextherapie zowel vanuit de Chinese alsook vanuit de Westerse visie.

De Chinese benadering betrekt ook de knieën en onderbenen bij de behandeling. Alle daarop gelegen acupunctuurpunten en meridianen kunnen daardoor ook gestimuleerd worden, wat de behandeling nog effectiever maakt.

U kunt bij mij terecht voor een op bepaalde klachten gericht behandeltraject, maar ook voor preventieve behandelingen. Uiteraard kunt u uzelf of iemand anders ook gewoon trakteren op het weldadige gevoel van een ontspannende voetmassage.

Twee verschillende benaderingen van de reflexologie worden gecombineerd en daarnaast kunt u niet alleen voor voetreflextherapie bij mij terecht maar ook voor behandelingen waarbij de reflexpunten op het hoofd, de armen en handen worden gestimuleerd.

Naast de behandelingen geef ik soms voeding- en leefstijltips mee, en ook punten voor zelfbehandeling.

Hierdoor kunt u zelf actief meewerken aan een beter resultaat.

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeskundige therapie. Het is geen vervanging van reguliere zorg, maar kan wel een zinvolle aanvulling zijn. Samenwerking met andere disciplines is voor mij heel belangrijk, eerlijkheid ook; ik zal u altijd doorverwijzen als dat in uw situatie wenselijk is.

Deze pagina maakt deel uit van www.reflextra.nl