Workshop ontspannende voetmassage:


Een ontspannende voetmassage kan een verademing zijn bij pijn, vermoeidheid of spanning. Door de reflexzones werkt deze massage niet alleen ontspannend op de voeten zelf, maar beïnvloedt het ook de rest van ons lichaam en onze geest.


De massage kan door de ontspanning en de warmte die het geeft positieve effecten hebben op verkrampte spieren, pijn, vochtophoping, stijve gewrichten, en de bloedcirculatie.


Een goed uitgevoerde voetmassage brengt daarnaast je aandacht van je drukke hoofd naar je voeten. Dat op zich is vaak al een verademing!


In deze workshop leer je hoe je iemand binnen het gezin of in de vriendenkring een prettige en verantwoorde voetmassage van 30 tot 45 minuten kunt geven. Je krijgt een handig naslagwerkje mee waarin de stappen nog een keer zijn uitgelegd, zodat je er thuis lekker mee aan de slag kunt gaan.


Er wordt les gegeven aan 2 personen tegelijk waarbij op elkaar wordt geoefend. Het is fijn om je partner of een goede vriend of vriendin mee te nemen. Als je je alleen opgeeft, kan ik je koppelen aan iemand die zich ook alleen heeft opgegeven. (Mocht je liever met 3 of 4 personen de workshop volgen, dan kan ik de werkplek en les daar wel op aanpassen.)


De workshop duurt ongeveer 3 uur en wordt gegeven in overleg, op een ochtend of middag dat het jullie en mij uitkomt.


De kosten zijn 40 euro per persoon, inclusief koffie of thee met wat lekkers, gebruik van handdoeken, reinigingsgel en aroma-massageolie.

Deze pagina maakt deel uit van www.reflextra.nl